dode-linksOndanks dat het niet direct met linkbuilding te maken heeft is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je onpage links in orde zijn en niet verwijzen naar pagina’s die niet (meer) bestaan want dat kan je rankings schaden en vervelend zijn voor de bezoekers van je site.

Dode Links Checken:

Broken Link Checker Plugin Voor WordPress

broken link checker wordpress pluginVoor WordPress is er een handige dode link checker plugin die automatisch alle gebroken links op je site kan detecteren. Na installatie zal het alle huidige links in je posts, blogroll (bookmarks) en andere content op je site afgaan, indexeren en checken of ze niet linken naar 404 error pagina’s of plekken op het web die niet (meer) bestaan. Het kan enige tijd duren (ongeveer 1 minuut tot 1 uur) voordat alle links zijn geïndexeerd en gechecked maar daarna heb je wel een mooi overzicht van alle dode links op je WP site en je kan deze ook nog eens filteren om bijvoorbeeld alleen dode comment links weer te geven.

Helemaal handig is dat je vanuit het admin panel dat bereikbaar is via Settings > Link Checker de links kunt bewerken, verwijderen of op status “not broken” kunt zetten. En een leuke bijkomstigheid is dat deze plugin ook is vertaald in het Nederlands. Als je een Nederlandse WordPress versie hebt geïnstalleerd dan zal de plugin automatisch geïnstalleerd worden met de Nederlandse taal actief.

WordPress Plugin Interne Link Structuur Optimaliseren

interne link structuur optimaliseren wordpress pluginDaarnaast is er ook een gratis WordPress plugin die weergeeft welke interne pagina’s linken naar de post die je op dat moment aan het bekijken bent. Zo kun je ervoor zorgen dat je ook de interne link structuur van je pagina’s optimaliseert. Dit zal ervoor zorgen dat je site beter wordt geïndexeerd en wanneer je gerelateerde pagina’s naar elkaar laat linken dan zal dit je rankings ook ten goede komen. Er zijn nog velen andere manieren om je interne link structuur te optimaliseren. Hierover binnenkort een nieuw uitgebreid artikel.

 

Er zijn nog velen andere manieren om backlinks te checken en de interne link structuur op orde te houden. Mocht je een leuke aanvulling hebben laat het dan weten in de comments hieronder.