Hieronder volgen enkele Linkbuilding Video Tutorials waarin linkbuilding goed wordt uitgelegd en waar een aantal linkbuilding strategieën aan bod komen.

Hieronder eerst een video van Will Reynolds. Zelf hadden we niet beter kunnen uitleggen dat het kwalitatieve links zijn die er echt toe doen en dat alle energie hierop moet worden gericht. Het uitzoeken van link opties van hoge kwaliteit is een zeer tijdrovende taak en kan alleen met veel ervaring en een goede database sneller gebeuren. Besteed uw linkbuilding daarom uit, u weet dan zeker dat het effectief gebeurd. Toch kunt u zelf ook al een hoop als u er een beetje tijd in stopt. Bekijk de video om een aantal goede ideeen te krijgen hoe u de kwaliteit van uw huidige linkbuilding profiel kunt verbeteren en uitbreiden.

 

In de volgende video legt Matt Cutts (de bekende man en woordvoerder van het Google Spam team) uit dat links verschillende waarde wordt toegekend aan de hand van de plaats waar de link terug te vinden is op de site. Het gaat hier dus om footer links, sidebar links, comment links, tekstuele links (deze worden uiteraard de meeste waarde teogekend, ook wel contextual links of in-content links genoemd), forum links, blog links, directory links etc.

 

SEO Quake is een gratis tool waarmee je de concurrentie kan inschatten. Het is een hulpmiddel om te bepalen hoeveel links er nodig zijn om de concurrentie te verslagen en hoeveel tijd hiervoor nodig is. Wil Reynolds is erg goed in het uitleggen in hoe Google werkt. Vooral het stuk waarin hij erover heeft dat Google Pagerank er niet toe doet maar juist wel hoge rankings, gerichte bezoekers en conversie. Dat is wat er echt toe doet en hier staan wij 100% achter.

Binnenkort zullen hier ook videos van onzelf verschijnen.