Remove bad backlinks with Google Disavow tool
Slechte links opgeven via de Google Disavow Links Tool, met verzoek om ze niet mee te laten tellen in hun algoritmen.

Heeft u een aantal links naar uw site wijzen die u liever niet meer naar uw site wilt hebben wijzen na de Pinguin en Panda updates? Het kan zijn dat u ooit heeft meegedaan aan een blog netwerk, een domein heeft gekocht met slechte links of dat iemand een slechte link naar uw site heeft laten wijzen, of misschien heeft u ergens zo´n goedkoop spam linkbuilding pakket aangeschaft om het te testen. Nu heeft u de mogelijkheid om die foute links naar u site niet door Google mee te laten tellen door deze links op te geven in de Disavow Links Tool van Google.

Hieronder geeft Matt Cuts aan hoe dit in zijn werk gaat en hoe je daarna een Google reconsideration request kunt maken.

De tool is dus bedoeld voor alleen echt slechte links zoals gedeindexeerde blog netwerk links, profile links, blog comment spam en duizenden spammerige social bookmarks met duplicate content die je voor $30,- kunt kopen. Verzamel deze links in een txt file en dien het verzoek in samen met je argumenten.

Hoe bereid je je lijst met slechte links voor?

Voorbeeld van hoe zo´n aantekingen bestand er dan uit komt te zien:

# Website eigenaar verzocht om link te verwijderen, helaas geen reactie ontvangen
domain:slechtesite.com
domain:spamsite.com
domain:meerspam.nl
http://gokken.com/spamartikel.php
http://blognetwerk.com/badlyspunarticle
http://spamblogger.com/how-to-make-spam

Een aantal tips bij het aanvragen van reconsideration bij Google:

Veel succes en gebruik dus met mate of liever helemaal niet. Je zou het niet nodig hoeven te hebben wanneer je geen spam links hebt aangemaakt, slechte links hebt gekocht of domeinen hebt gekocht met slechte links. Je kan natuurlijk altijd pech hebben dat je link op de verkeerde plek beland, of een site na verloop van tijd niet meer trusted is omdat  de site bijvoorbeeld gehacked is. Je kunt niet alles in de hand hebben dus daarom is het goed dat deze tool er eindelijk is.