Wat is Linkbuilding?

linkOp deze website vindt u veel informatie over linkbuilden maar wat is linkbuilding nu eigenlijk precies? Dat proberen we hier in het kort aan u uit te leggen. Linkbuilding is het op strategische wijze verkrijgen van links naar de eigen site vanaf verschillende link bronnen met als doel de eigen site hoger te laten scoren in de zoekmachines op bepaalde zoekwoorden. Door slim gebruik te maken van anchor teksten (dit zijn de link teksten die meestal kunnen worden meegegeven bij het aanmaken van een link) en het plaatsen van de links op relevante sites kan men ervoor zorgen dat de site gaat stijgen op de zoekwoorden die we meegeven in de anchor teksten. Daarnaast zal de site ook vaak gaan stijgen op gerelateerde zoekwoorden, zowel long tail als short tail keywords, oftwel zoekwoord combinaties bestaande uit 1 of meerdere kernwoorden.

Link Waarde Bepalen

Uiteraard is de ene link de andere niet en speelt een kwalitatieve link veel meer link waarde door dan een link van mindere kwaliteit. Daarnaast is het van belang dat er een natuurlijke balans is in het link profiel van de site. De toestroom van het aantal links moet een natuurlijk groei verloop laten zien. Ook geografie, dus in welke landen de websites zijn waar de links op worden geplaatst en het soort link speelt mee in het bepalen van een natuurlijk link profiel. Heeft de site bijvoorbeeld alleen maar social bookmarking links dan is dat verdacht en een indicatie dat de links zijn aangemaakt om de zoekresultaten te beinvloeden en dat heeft een negatief effect op de resultaten. Het beste resultaat krijgt met met maandelijkse linkbuilding met gevarieerde links in de vorm van een link wheel (zie onderstaande afbeelding).

linkbuilding sources

Linkbuilding Uitbesteden

Linkbuilding Expert is de Linkbuilding Specialist bij uitstek om uw linkbuilding aan uit te besteden. Wij helpen u bij het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel dat voor blijvende resultaten zorgt. Lees vooral verder op ons blog om meer te weten te komen over onze werkwijze, prijzen en resultaten. U kunt ook meteen vrijblijvend een offerte en informatie aanvragen. Het verplicht u tot niets en met ons advies bent u gelijk een stuk wijzer.

Meer informatie over Linkbuilding

Op Wikipedia kunt u meer informatie vinden over linkbuilding. Mocht u meer te weten willen komen over hoe u zelf met linkbuilding aan de slag kunt gaan dan kunt u eens kijken op onze workshop pagina waar staat uitgelegd hoe wij trainingen en workshops verzorgen zodat u zichzelf straks ook een linkbuilding expert kunt noemen.